ვიკიციტატა:ფორუმი: განსხვავება გადახედვებს შორის

ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა
იარლიყი: MassMessage delivery
(→‎Important: maintenance operation on September 1st: ახალი სექცია)
იარლიყი: MassMessage delivery
If you want to know more about the [[m:WMDE_Technical_Wishes/Move_files_to_Commons|FileImporter extension]] or the [[m:WMDE_Technical_Wishes|Technical Wishes Project]], follow the links. --For the Technical Wishes Team: </div>[[User:Max Klemm (WMDE)|Max Klemm (WMDE)]] 09:13, 6 აგვისტო 2020 (UTC)
<!-- Message sent by User:Max Klemm (WMDE)@metawiki using the list at https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=WMDE_Technical_Wishes/Technical_Wishes_News_list_all_village_pumps&oldid=20343133 -->
 
== Important: maintenance operation on September 1st ==
 
<div class="plainlinks mw-content-ltr" lang="ka" dir="ltr"><div class="plainlinks">
 
[[:m:Special:MyLanguage/Tech/Server switch 2020|წაიკითხეთ ეს შეტყობინება სხვა ენაზე]]
 
[[foundation:|ფონდი ვიკიმედია]] აპირებს დატესტოს თავისი მეორადი მონაცემთა ცენტრი. ეს იმის გარანტიას მოგვცემს, რომ ვიკიპედია და ვიკიმედიის სხვა პროექტები კატასტროფის შემთხვევაშიც უწყვეტ რეჟიმში გააგრძელებს მუშაობას. იმაში დასარწმუნებლად, რომ ყველაფერი კარგად მუშაობს, ვიკიმედიის ტექნიკურ განყოფილებას გეგმური შემოწმების ჩატარება სჭირდება. ეს ტესტი აჩვენებს შესაძლებელია თუ არა მონაცემთა ცენტრებს შორის საიმედო გადართვა. ის მრავალი მუშა ჯგუფისგან ტესტირების მომზადებას და ნებისმიერი აღმოჩენილი ხარვეზის გასწორებას მოითხოვს.
 
მთელი ტრაფიკის მეორად მონაცემთა ცენტრზე გადართვა '''2020 წლის 1 სექტემბერს, სამშაბათს''' განხორციელდება.
 
სამწუხაროდ, [[mw:Manual:What is MediaWiki?|MediaWiki]]-ს ძრავის გარკვეული შეზღუდვების გამო, გადართვის პერიოდში რედაქტირების განხორციელება შეუძლებელი იქნება. ბოდიშს გიხდით შექმნილი უხერხულობისთვის და ჩვენ ვმუშაობთ იმაზე, რომ მომავალში მსგავსი სამუშაოების აუცილებლობა შევამციროთ.
 
'''მოკლე პერიოდის განმავლობაში თქვენ შეძლებთ წაიკითხოთ სტატიები ნებისმიერ ვიკიში, მაგრამ ვერ დაარედაქტირებთ მათ.'''
 
*რედაქტირების შეზღუდვა 1 სექტემბერს, სამშაბათს დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში გაგრძელდება. ტესტირება დაიწყება [https://www.timeanddate.com/worldclock/fixedtime.html?iso=20200901T14 14:00-ზე UTC] (15:00 BST, 16:00 CEST, 10:00 EDT, 19:30 IST, 07:00 PDT, 23:00 JST და ახალ ზელანდიაში 2 სექტემბერს, ოთხშაბათს 02:00-ზე NZST).
*ამ პერიოდის განმავლობაში თუ თქვენ შეეცდებით რედაქტირებას ან შენახვას, მაშინ ეკრანზე შეცდომის შეტყობინება გამოვა. იმედი გვაქვს, რომ ამ დროის განმავლობაში განხორციელებული ცვლილებები არ დაიკარგება, მაგრამ ჩვენ ამის გარანტიას ვერ ვიძლევით. თუკი თქვენ შეცდომის შეტყობინებას დაინახავთ, მაშინ გთხოვთ, სიტუაციის გამოსწორებამდე მოიცადოთ. ამის შემდეგ თქვენ შეძლებთ რედაქტირების შენახვას. თუმცა, ჩვენ მაინც გირჩევთ შეინახოთ თქვენი ცვლილებების სარეზერვო ასლი.
 
''სხვა ეფექტები'':
 
*ფონური დავალებები შენელებულად შესრულდება და ზოგიერთი შესაძლოა გაუქმდეს. შესაძლოა წითელი ბმულები ისევე სწრაფად არ განახლდეს, როგორც ეს ჩვეულებრივ ხდება. თუკი თქვენ შექმნით სტატიას რომელზეც უკვე სადმე არსებობს ბმულები, ეს ბმულები წითლად უფრო დიდი ხნით დარჩება, ვიდრე ჩვეულებრივ. საჭირო იქნება ზოგიერთი ხანგრძლივად შესრულებადი სკრიპტების გაჩერება.
*2020 წლის 1 სექტემბრიდან ერთი კვირის განმავლობაში კოდის გაყინვა მოხდება. კოდის არაკრიტიკული დამატებების მიღება არ განხორციელდება.
 
საჭიროების შემთხვევაში ეს პროექტი შეიძლება გადაიდოს. განრიგი თქვენ შეგიძლიათ [[wikitech:Switch Datacenter#Schedule for 2018 switch|იხილოთ wikitech.wikimedia.org-ზე]]. ნებისმიერი ცვლილება ასახული იქნება განრიგში. ასევე ამის შესახებ მეტი შეტყობინება იქნება. '''გთხოვთ, გაავრცელოთ ეს ინფორმაცია თქვენს საზოგადოებაში.'''
</div></div> <span dir=ltr>[[m:User:Trizek (WMF)|Trizek (WMF)]] ([[m:User talk:Trizek (WMF)|talk]])</span> 13:49, 26 აგვისტო 2020 (UTC)
<!-- Message sent by User:Trizek (WMF)@metawiki using the list at https://meta.wikimedia.org/w/index.php?title=Distribution_list/Global_message_delivery&oldid=20384955 -->
367

რედაქტირება

სანავიგაციო მენიუ